GroenLinks Zwijndrecht presenteert #teamvoorverandering met vandaag onze nummer twee Henny van Nugteren

Ik ben Henny van Nugteren. Ik ben heel blij met mijn tweede plaats op de lijst voor GroenLinks in Zwijndrecht. Ik ben moeder van drie volwassen zoons die ik, voornamelijk alleen, heb opgevoed tot stabiele mooie mensen. In mijn werkende leven heb ik voornamelijk op het gebied van welzijn gewerkt en daarbij heb ik ook naast mijn gezin en betaalde arbeid veel vrijwilligerswerk verricht. Op dit moment bestaat mijn vrijwilligerswerk onder andere uit het programmeren van het Noordparkfestival.

Ik ben in de wijk Meerdervoort geboren en mijn hele leven al woonachtig in Zwijndrecht. Mijn vertier zoek ik voornamelijk in Dordrecht. Daar is meer te doen wat met mijn persoonlijke interesse zoals livemuziek te maken heeft. Dat vind ik soms wel jammer, want uitgaan verbindt mensen.

Het mooie van Zwijndrecht is dat ik heel fijn woon. Mijn groene tuin geeft mij veel ontspanning en geluk. Ook fiets ik graag naar bijvoorbeeld de Biesbosch, Kinderdijk of over de dijk langs het water richting de Carnisse grienden. Prachtige tochten waar ik enorm van geniet. De fietspaden en ook de verlichting kunnen op sommige plaatsen wel een opknapbeurt gebruiken.

Helaas ben ik momenteel werkzoekend. Als ik in de raad kom, wil ik graag een functie die goed naast mijn politieke verplichtingen past. Zo kan ik mij voornamelijk richten op de politiek en dit met mijn (voor anderen onzichtbare) arbeidsbeperking combineren. GroenLinks zal dan mijn belangrijkste taak worden. Contact met de bewoners van Zwijndrecht vind ik daarbij heel belangrijk. De verhalen van mensen zeggen mij veel.

Door mijn grote sociale netwerk ben ik zeer geïnteresseerd in de sociale kant van de mens. Zo hebben bijvoorbeeld eenzaamheid en het wel willen, maar niet echt kunnen meedraaien in de maatschappij mijn grote interesse. Er is zoveel onzichtbaar leed en stille armoede, veel onbegrip en mensen vullen vaak te makkelijk in voor een ander. Mensen zijn geen standaard wezens maar volgens de huidige regels worden zij vaak wel zo behandeld. Het is mijn overtuiging dat als het persoonlijk doel en levensgeluk van mensen groter is, het voor iedereen fijner wordt. Maatwerk is dus erg belangrijk.

Eerlijk delen en gelijke kansen: niemand zou aan de zijlijn mogen staan. Werken naar kunnen en een doel hebben, is voor ieder mens belangrijk. De standpunten van GroenLinks spreken mij dan ook enorm aan. De mens staat centraal, ook in de zorg.

Ik hoop in de toekomst een positieve bijdrage te kunnen leveren aan Zwijndrecht in de gemeentelijke politiek.